Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаПродължава ремонтът на ул. „Бригадирска” в Дупница

Продължава ремонтът на ул. „Бригадирска” в Дупница

С пролетното време отново започна ремонтът на улица „Бригадирска” до еврейските гробища в Дупница. Улицата е със стратегеческо значение, защото свързва жп гара и автогара Дупница с улица „Венелин” и такситата карат много туристи по нея за градския парк „Рила”.

На кръговото на улица „Бригадирска” при фризьорския салон на майката на бившия боксьор Анжело е разположена цялата техника от пътностроителни машини, работещи на обекта. В момента улицата се насипва с чакъл, утъпква и изравнява. Продължаващата над шест месеца реконструкция на една от възловите улици в Дупница изнерви шофьорите и живеещите наблизо. Прибиращите се от работа пеша пък негодуват, че лепят кал по обувките си.

Надка се прибира всеки ден от работа по ул. „Бригадирска”.

Работещият в София младеж от Дупница Петьо Петьов сподели: „Що кал съм отнесъл в метрото и жълтите павета на София с обувките си от тая дупнишка улица… Тръгвам с чисти от дома обувки за автобуса, а се качвам с кал”. Надка от  улица „Бузлуджа” всеки ден отива и се връща от работа по „Бригадирска” и чака с нетърпиение да бъде завършен ремонтът на улицата.

Жителят от квартала Красимир, който се е върнал наскоро от гурбет, смята, че родната му улица „Бригадирска” в момента е  като след бомбардировка. Тежките камиони са разрушили метална шахта срещу новия плод и зеленчук на улицата и опасни режещи елементи могат да се забият в гумите на автомобил, предупредиха живеещи наблизо.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular