Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПроменлив успех за самоковските борци на Евро 2018 в Рим, Александрина Кашинова...

Променлив успех за самоковските борци на Евро 2018 в Рим, Александрина Кашинова се размина с бронз в кат. 57 кг

Свързаните със Самоков половин дузина участници на Евро 2018 по борба за юноши и девойки записаха четири победи. На шампионата на Стария континент в италианската столица Рим най-добре от борците на “Рилски спортист” се представи Красимир Крумов, който отнесе в първия си дуел на тепиха естонеца Рандел Уибо с 9:0. Още в следващата схватка при 72-килограмовите класици обаче Крумов бе повален от представителя на Унгария Тамас Леваи.

Другите двама борци на самоковския клуб – Александър Мирчев (55 кг) и Христо Димов (87 кг), претърпяха поражения още на старта. Мирчев бе спрян от турския състезател Чихат Лиман, а Димов загуби от поляка Михал Дибка.

Бившият спортист на “Рилецо” Красимир Дормушев първо се справи с представителя на домакините Игнасио Санфилипо, но след това бе спрян от норвежеца Хаавард Йоргенсен.

Много добри впечатления с изявите си на форума остави самоковката Александрина Кашинова, която в момента защитава цветовете на столичния “Левски”. При девойките до 57 кг тя повали туркинята Йозге Финдигчи, ала след това отстъпи на силната Виктория Ваулина. Впоследствие рускинята триумфира в категорията и изтегли Алекс за участие в репешажите. В тях Кашинова показа воля, сразявайки Ирина Жураульова от Беларус, но впоследствие силите не й достигнаха и тя падна с туш в спора за бронза от украинката Алина Акобия.

RELATED ARTICLES

Most Popular