Sunday, May 12, 2024
HomeРегионБлагоевградПСС-Благоевград спаси жена, пострадала край връх Равнец

ПСС-Благоевград спаси жена, пострадала край връх Равнец

Млада жена пострада по време на преход над ски център Картала. Инцидентът е станал в събота в района на връх Равнец. Жената е извършвала ски преход с приятели, но паднала и получила травма на крака. Поискана е помощ от Планинската спасителна служба в Благоевград, защото групата скиори се намирала далеч от лифтовата станция под хижа “Чакалица”.

“Дежурните спасители от пост “Бодрост” – Захари Петров, Петър Митев, Георги В.Ботев и Борис Стоименов (който в момента е служител в ски-център Картала) се отправихме към мястото на инцидента. Изпълнителният директор на курорта Илия Ризов оказа съдействие чрез качването на екипа с кабинковия лифт и осигури снегообработваща машина за достигане и транспорт на пострадалата”, разказаха от спасителния екип. По думите им благодарение на съвместните усилия акцията е протекла бързо и професионално.

Припомняме, че това е втори инцидент със скиор в района на Картала от началото на годината. На 17 януари 24-годишен мъж пострада при спускане извън очертанията на пистата.

RELATED ARTICLES

Most Popular