Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаПуснаха движението по отсечката Долна Диканя-Дяково

Пуснаха движението по отсечката Долна Диканя-Дяково

Пуснаха движението по АМ “Струма” от пътен възел “Долна Диканя” до пътен възел “Дяково”, около 10 километра, в посока Благоевград. Трафикът беше пренасочен от началото на ноември по гл. път Е-79 заради ремонти по аутобана, казаха експерти.

МПС-та над 12 тона обаче продължават да се пренасочват по гл. път Е-79 заради ремонтите по виадукта след пожар при с. Джерман в средата на август.

Ремонтите – подмяна на фуга на моста при с. Делян, приключиха по-рано, срокът за това беше 29 ноември. Фугата трябваше да бъде подменена изцяло, наложи се и изливане на бетон. Разходите по подмяната са за сметка на фирмата изпълнител – участъкът е в гаранционния 5-годишен срок от пускането на ЛОТ-1 на магистралата.

Пускането на отсечката Долна Диканя-Дяково ще облекчи значително движението по Е-79 преди Дупница, по който вече три месеца са движат тировете, автобусите и МПС-та над 12 тона.

Собственици на заведения по направлението се оплакват от намалял оборот, защото при движение в колона малко от водачите са склонни да спрат, за да купят нещо, казват те.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular