Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаПълен парадокс! Директорът на придобилото скандална известност училище „Св. св. Кирил и...

Пълен парадокс! Директорът на придобилото скандална известност училище „Св. св. Кирил и Методий” в Дупница с награда за благоприятна среда

Директорът на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Дупница Райко Ангелов получи сертификат “Пазител на знанието” и златен медальон “Дървото на живота”. Наградите са от фондация „Качество в образованието” и са присъдени на Кирилов за цялостен принос в образованието, заслуги, високи постижения и умения за поддържане на благоприятна среда и утвърждаване на професията “учител”. Сертификати за цялостен принос в образованието са получили и учителките Екатерина Дончева, Надка Бандрова и Цонка Николова.

Наградата на Райко Ангелов се приема двузназчно в града и училището. Учители от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” споделят в социалните мрежи, че се гордеят с директора си. Наградата обаче се приема и критично, а дори и с възмущение. Причината е, че само преди два месеца учебното заведение бе разтресено от скандал, избухнал след запис, на който се чува, че една от началните учителки крещи и обижда учениците си – първокласници. Въпреки това обаче тогава Кирилов се опита да защити учителката, която впоследствие бе освободена от работа. „Това ли е благоприятната среда – учениците да бъдат обиждани, да им се крещи, а директорът да се преструва, че едва ли не нищо нередно няма в това”, питат запознати със случая в Дупница.

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Този ако е педагог здраве му кажи.Автоджамбазин ,крадец на нафта ,докато училището не беше газифицирано и изписвач на часове на фигуранти учители ,а паричките естествено -поделени съвместно с него.
    Това ,че е проспал в училището толкова години не го прави педагог и ръководител.

Comments are closed.

Most Popular