Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПълна промяна за Графичната база в Самоков!

Пълна промяна за Графичната база в Самоков!

Общинското строително предприятие изгради отоплителна инсталация на Графичната база в Самоков. Сградата вече е и газифицирана, съобщиха от кабинета на кмета Владимир Георгиев. Общинското строително предприятие, в края на миналия строителен сезон извърши и основен ремонт на помещенията на базата, като се подмениха врати, направи се вътрешна шпакловка на стените, боядисване и освежаване.
Целта е Графичната база да започне активно да функционира, съгласно приетата концепция за развитие, което включва проектиране на организацията и преструктурирането на базата, съобразено с цялостното културно богатство на община Самоков. Документът съчетава насоките за управление както на самата Графична база, така и на Есовата къща, която е паметник на културата от местно значение.
Във връзка с възобновяване на дейността на Есовата къща – графичната база и поемане на стопанисването й от Община Самоков, на априлската сесия през тази година бяха приети и цени за ползването на базата. Към Есовата къща има и място за нощувка.
Снимки: Община Самоков
RELATED ARTICLES

Most Popular