Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградПърва оставка! Горски служител напусна ДГС "Симитли" след незаконния лов

Първа оставка! Горски служител напусна ДГС “Симитли” след незаконния лов

Бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев: Не съм убивал животно

Горският стражар Владимир Петров, участвал в незаконен лов на територията на „Държавно горско стопанство Симитли”, е  подал молба за напускане и бе освободен от заеманата длъжност. Това съобщи директорът на териториалното поделение на ЮЗДП инж. Благой Кишев. По думите му той е дългогодишен служител в стопанството, в което работи от 1984 г., като през всичките тези години няма нарушения при изпълнение на служебните му задължения.

Припомняме, бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев, президентът на футболния отбор “Витоша Бистрица” Сергей Ташков, горският служител Владимир Петров, действащият служител на ДАНС Димитър К., и столичният бизнесмен Димитър А., бяха задържани, разпитани и освободени, след като във вторник вечерта били спрени от полицаи след сигнал за бракониерски улов на едър дивеч в района на с. Полена, община Симитли. При огледа в каросерията на единия джип е намерено убито диво прасе. Открити са и 4 скъпи ловни карабини с оптика, още 116 патрона и още един шумозаглушител.  По случая, под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване за извършено престъпление по чл. 237, ал. 1 от НК.

Същевременно, бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев заяви, че не е убивал животно.Не съм убивал животно. Не съм бил в един автомобил с убитото животно. Виждал съм 2 пъти хората от другия автомобил и нямам нищо общо с тях. Не съм бил на едно място в гората с тях, засичаме се на прибиране”. Това каза пред “Нова телевизия” Георгиев. По информация на Нова телевизия Георгиев и останалите от групата са обяснили пред властите, че видели дивата свиня, която куцала, помислили, че е болна и за да не зарази останалите животни в гората, извършили санитарен отстрел.

По данни на прокуратурата, на този етап няма повдигнати обвинения, тъй като се чакат резултатите от назначената балистична експертиза на оръжието, използвано по време на незаконния лов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular