Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаПърви официално отнет автомобил на пиян шофьор от Дупница

Първи официално отнет автомобил на пиян шофьор от Дупница

Районна прокуратура – Кюстендил приключи бързо производство с подсъдимия Г.Г., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. На 10.08.2023 г. в с. Мламолово, община Дупница, 32-годишният Г.Г. управлявал собствения си лек автомобил, м. “Фолксваген Пасат“, когато бил спрян за проверка от служители на сектор “Пътна полиция“ при ОД на МВР Кюстендил.

При тестването на водача с техническо средство за употреба на наркотични вещества било установено наличието на амфетамин и канабис. Той се съгласил с показанията на техническото средство и отказал да даде кръв за лабораторен анализ. Материалите по делото са били внесени в Районен съд – Дупница с обвинителен акт. В съдебно заседание между защитника на Г.Г. и прокурора от Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение – Дупница, е сключено споразумение, което съдът одобри.
На Г.Г. е наложено наказание “лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за срок от 6 месеца. На основание чл. 343б, ал. 5 от НК съдът отне в полза на държавата автомобила, послужил за извършване на престъплението.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular