Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаПървокласници от дупнишкото ОУ "Н. Рилски" получиха свидетелствата си в „Знаме на...

Първокласници от дупнишкото ОУ “Н. Рилски” получиха свидетелствата си в „Знаме на мира”

Първокласници от дупнишкото училище „Неофит Рилски” запълниха последната седмица на месец май, с която учебната година приключва, с интересни дейности. Първи „а” клас участваха рисуваха заедно с Катерина Димитрова от Общинска художествена галерия в града и бяха на две екскурзии. Малките художници пресъздадоха красиви елементи от дупнишката шевица и ги поставиха в рамки.

Децата пътуваха до Паничище. В Посетителския център в курорта се запознаха с биоразнообразието на красивата ни планина. Гледаха филм за растителни и животински видове и с интерес слушаха разказа на представителя на Национален парк „Рила” Николина Георгиева. След това посетиха киното в Сапарева баня, където гледаха най-новия детски анимационен филм “Коко Зайо”.

В навечерието на първи юни най-малките ученици от Основно училище „Неофит Рилски” с учители Весела Банова и Таня Фердинандова посетиха камбанен комплекс „Знаме на мира” в София. Там получиха своите свидетелства за завършен първи клас. Най-емоционално за тях беше посещението на увеселителен парк „Боби и Кели”, където се забавляваха до насита. Уморени, но щастливи, малчуганите се прибраха с възгласи „Искаме още!”. Пожелаха си приятна ваканция и до нови срещи наесен със своите приятели и учители.

RELATED ARTICLES

Most Popular