Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилП. Паунов: Частен инвеститор влага 4,5 млн. долара в поточна линия в...

П. Паунов: Частен инвеститор влага 4,5 млн. долара в поточна линия в Кюстендил, разкрива нови 20 работни места

  • Общината подпомага родители на новородени с до 2000 лв., предстои гласуване

 

Фирма „Кемет“ догодина започва изграждането на високотехнологична поточна линия на стойност 4,5 млн. долара и ще разкрие нови 20 работни места. Това каза кметът Петър Паунов пред медиите, които посрещна на традиционния коледен прием.

„Знаете, че тази фирма е един от най-сериозните ни партньори и осигуряват много добри възнаграждения. Добре дошли са всички, които живеят и работят другаде, да се върнат в Кюстендил“, заяви Петър Паунов.

Градоначалникът съобщи още, че предстои да бъде прието предложението за промяна на правилника за подкрепа на всяко кюстендилско семейство при раждане на дете. Размерът на помощта ще бъде от 200 до 2000 лв. „Помощта ще бъде различна при родители със средно, висше – бакалавър, магистър и доктор. Става въпрос за хора, които са от този град, образовани. Очакваме, разбира се, и много бебета. Предстои да бъде гласувано от Общинския съвет на сесия, която ще се проведе на 27 декември“, информира Паунов.

Размерът на еднократната помощ за първо дете при родители със средно образование е 200 лв., при родители с образователно-квалификационна степен “бакалавър” – сумата е 350 лв., а магистрите ще получават по 500 лв. Най-много средства са предвидени при трето дете на завършилите докторантури, като те ще бъдат подпомогнати с 2000 лв.

При раждане на близнаци еднократната финансова помощ се изплаща за всяко дете близнак, като сумата се определя съобразно броя на предходно родените деца от майката на новородените.

При родители с различна степен на образование еднократната помощ се изчислява, като се зачита по-благоприятното обстоятелство за помощта, отпускана за степента на образование на всеки един от родителите.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular