Friday, May 3, 2024
HomeРегионБобов долРаботникът на ТЕЦ Бобов дол с COVID -19 не е бил на...

Работникът на ТЕЦ Бобов дол с COVID -19 не е бил на работното си място от 30 март

Той е под карантина и се чувства добре, нямаме индикации други наши служители да имат здравословни оплаквания, казаха от централата

Работникът на ТЕЦ Бобов дол с положителна проба за COVID 19,    не е бил на работното си място от 30.03.2020 год., съобщиха в официално изявление до медиите от централата. Оттам подчертаха, че от  тогава  до днес са минали повече от задължителните 14 дни. „Той отговаря за дейности, които се периферни за централата, а именно свързани с жп инфраструктурата, която е странично звено за ТЕЦ Бобов дол.

От началото на извънредното положение  изпълняваме  всички указания  на Министерството на здравеопазването, като провеждаме засилени противоепидемични дейности в работните помещения, в това число: дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на личната хигиена на работещите и недопускане на територията на предприятието на служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

Нашият служител е под карантина и  се чувства добре, за щастие няма сериозни симптоми. Пожелаваме му бързо оздравяване.

До момента нямаме индикации за други наши служители, които да имат здравословни оплаквания. Провеждаме необходимите действия по  бързо тестване на нашите работниците за наличие на вирус COVID – 19, според преценката и указанията на българските здравни власти“, посочиха от ръководството на ТЕЦ Бобов Дол.

RELATED ARTICLES

Most Popular