Monday, May 6, 2024
HomeРегионСамоковРаботници убиха огромна пепелянка над Маджаре, изпаднаха в шок при вида й

Работници убиха огромна пепелянка над Маджаре, изпаднаха в шок при вида й

 

Огромна змия пепелянка шашардиса работници над самоковското село Маджаре. Змията, дълга метър и половина, беше открита в гората над селото. Внушителното влечуго с тегло около 2 кг е намерено от дърводобивните работници, след като повдигнали голяма дървена трупа. Мъжът, който я намерил свита на кълбо под трупата, изпаднал в истински шок, твърдят негови колеги. Кадри, заснети от един от работниците от Говедарци Бисер Пейчев, показват огромното тяло на змията.

На видеото се вижда пепелянката, устремена към камерата, след което тя е била убита от един от работниците. Много потребители в социалната мрежа се вайкаха от огромното влечуго, а други разкритикуваха работниците, убили змията, посочвайки, че е трябвало да я върнат в естествената й среда.

Змии са плъзнали и в някои от съседните села като Говедарци, алармират местни жители. Те все по-често виждали пепелянки, дълги над 1 метър, по улиците и в дворовете. “Тази пепелянка  щях да я настъпя с крак. Ще я нося вкъщи”, разказа един от работниците.

RELATED ARTICLES

7 COMMENTS

  1. Змията от снимката е водна и е безобидна и няма нищо общо с пепелянка.

  2. И до редакторите на статията: Преди да пишете глупости отворете Google и вижте как изглежда пепелянката! Защото утре като ви пратят снимка на мравояд вие ще пишете че е динозавър.

  3. И до редакторите на статията: Преди да пишете глупости отворете Google и вижте как изглежда пепелянката! Защото утре като ви пратят снимка на мравояд вие ще пишете че е динозавър.

  4. Смок. Полезен. Яде мишки и плъхове. Пепелянката е много специфична, има рог ил шарката е друга.

  5. Главата й е с триъгълна форма и е покрита с малки неравномерно разположени люспи. На върха на предносните щитчета има специфичен израстък („рогче“), по което много лесно се разпознава. То се състои от 9-17 люспи, подредени в 2, рядко 3 или 4, напречни реда. Рогчето достига дължина около 5 mm и е меко и гъвкаво. При южните подвидове то стои изправено, докато при V. a. ammodytes е наклонено напред. Макар и много рядко, се срещат и безроги пепелянки.

  6. Това е жълтоуха водна змия и е абсолютно безобидна. И, кога най-после в България ще се прекрати убиването на змии, само защото са змии. Във всички нормални страни, змията се улавя и се пуска далеч от населено място. На змиите и още на няколко животински вида дължим факта, че зърното по нивите ни оцелява.

  7. Сметеници , оти утепахте змията що ви направи ?
    Това не е пепелянка !
    Пепелянките са у кръчмата ви
    алкохолета с по-2 зъба у устата !

Comments are closed.

Most Popular