Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниБългарияРадев: Не бива след края на мораториума той да създаде други проблеми

Радев: Не бива след края на мораториума той да създаде други проблеми

Президентът Румен Радев потвърди, че ще свика Консултативен съвет за национална сигурност за отношенията с Република Северна Македония в първата половина на месец януари.
Държавният глава коментира и мораториума върху цените на тока, наложен от парламента.
Решението за мораториума е одобрено от парламента, подчерта президентът:
“То е важно да бъде в рамките на закона, но много е важно този мораториум, който ще има един временен ефект и наистина потребителите не трябва да поемат цената на проблемите, генерирани с години в енергийната система. Но не трябва да се допуска след края на мораториума той да създаде големи други проблеми, които в момента дори не могат да се предвидят”.

Нуждаем се от задълбочен анализ, смята държавният глава:

“Какво става с нашата енергийна система? Какви са проблемите, за да стигнем до това състояние, в което се намираме в момента, какви са проблемите и в по-широк европейски контекст”. Румен Радев обяви, че ще свика Консултативния съвет за национална сигурност по темата за Северна Македония в първата половина на януари и че е важно да има становище на този най-висш политически орган. “В което и политическите парти да имат ясна консолидация какво трябва да се направи, така че да ускорим процеса за интеграция на Република Северна Македония в Европейския съюз, но при зачитане и спазване на българския национален интерес”.
Румен Радев и Илияна Йотова получиха на тържествена церемония от председателя на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова удостоверията за избирането им за президент и вицепрезидент./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular