Friday, May 3, 2024
HomeКриминалниРадо Паяка от Перник шашна съда: Полицаите ме проснаха на земята и...

Радо Паяка от Перник шашна съда: Полицаите ме проснаха на земята и ми набутаха в джоба ключ от джип, не съм го крал

Комична защитна теза разви пред Районния съд в Несебър пернишкият топ крадец на автомобили Радмил Георгиев, известен в ъндърграунда като Радо Паяка. Той бе арестуван миналата седмица при зрелищна полицейска акция в бургаския жилищен комплекс ”Изгрев”. Георгиев е обвинен в кражбата на джип „Мазда CX 3“ от Свети Влас, собственост на унгарски гражданин. Радо и аверът му Мартин Златарев бяха проследени, издебнати и закопчани. Паяка се счита за един от най-големите автокрадци в столицата. Родом е от Перник, многократно осъждан за кражба на различни автомобили. Последният случай е от 2017 година. Излязъл е от затвора буквално няколко месеца преди да бъде арестуван в Бургас. Твърди, че работи като шофьор, но къде точно – не стана ясно. „Полицаите знаеха, че преди време се занимавах с такива неща и ми направиха клопка. Издебнаха ме, като минавам пред този джип, който не знаех какъв е – дали е краден, дали не е. Не ми беше работа. Те изскочиха от три коли, проснаха ме на земята и набутаха в джоба ключа за маздата”, обясни пред невярващия поглед на наблюдаващия прокурор Радо Паяка. На уточняващ въпрос откъде полицията ще има обучен ключ за точно този джип, който е откраднал малко по-рано от Свети Влас, Паяка не успя да даде разумен отговор. ”Тяхна си работа. Не ги знам. Те много неща имат”, каза той.

Според него спецустройствата за отключване на автомобили, открити в БМВ-то му с пернишка регистрация, били просто „счупени инструменти и джаджи, които не са забранени от закона”.

По мярката за неотклонение в Районния съд в Несебър Радмил е представляван от столичния адвокат Мирослав Христов, който настоя клиентът му да бъде пуснат под домашен арест. Прокуратурата категорично се противопостави и пледира за постоянен арест.

Според държавния обвинител Радмил Георгиев не се е поправил и винаги е извършвал кражби, освен това може да лежи в затвора до 10 години, което е стимул за потенциалното му бягство.

RELATED ARTICLES

Most Popular