Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаРайко Кирилов гостува на Дупница в новогодишната нощ

Райко Кирилов гостува на Дупница в новогодишната нощ

  • На Игнажден теглят имената на децата, пуснали писма до Дядо Коледа в кутията в общината

 

Райко Кирилов ще гостува на Дупница на 31 декември. Почитателите на фолкпевеца могат да посрещнат 2020 г. с него на площад „Свобода”, като концертът ще започне в 22,30 часа. В полунощ по традиция ще има заря.

В петък (20 декември) сутринта ще стане ясно кои са децата късметлии, които ще получат коледни подаръци от общината. „В 9,30 часа сутринта деца от Детска градина „Зора” ще гостуват на кмета Методи Чимев по случай Игнажден. След това, на излизане от общината, някое от гостенчетата ще изтегли три от детските писма, пуснати в кутията във фоайето и адресирани до Дядо Коледа от деца. Подаръците на децата, чиито имена са изтеглени, ще им бъдат дадени в понеделник (23 декември), обясниха от общинския отдел за култура.

Коледните и новогодишни изяви в града продължават. Сред тях е концертът на „Със звук на Коледа” на възпитаниците на школата по изкуства „Арт поп” на Таня Камбурова. Той е в петък (20 декември) в Дома на техниката от 18 часа, като входът е свободен.

На 20 декември ще има и концерт на ФТА „Актавис” и ДЮФА „Дани”. Изявата на възпитаниците на хореографите Воин и Галя Войнови е в салона на Общински театър „Невена Коканова”, започва в 18,30 часа. Танцьорите ще представят част от концерта, посветен на 25-годишния юбилей на формациите. Входът е 5 лв.

На 21 декември (събота) от 11 часа в заседателната зала на община Дупница ще има концерт „Пътешествие в света на музикалните инструменти“ със специалното участие на музикантите от Общинската духова музика. Изявата се организира от преподавателя по музика Августина Георгиева и ръководителя на пиано студио „Музикална работилничка“ Яна Чинова. Съорганизатор е общината, която предоставя залата. Входът е свободен.

RELATED ARTICLES

Most Popular