Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортРев на мотори, много адреналин и огромен зрителски интерес към Европейския шампионат...

Рев на мотори, много адреналин и огромен зрителски интерес към Европейския шампионат по СуперМото в Кюстендил

38 пилоти от четири държави си оспорваха призовите места във 2-рия кръг на международната надпревара и Републиканския кръг за клас скутери

При огромен интерес от страна на пилоти и зрители преминаха двата състезателни дни от 2-рия кръг на BMU Европейския шампионат по СуперМото и Републикански за клас скутери.

Румен Петков откри надпреварата

Любителите на мотоциклетния спорт станаха свидетели на невероятно оспорвани и драматични състезателни маншове на писта “Пауталия” в Кюстендил.

38 пилоти от България, Македония, Турция и Румъния си оспорваха призовите места на класове през уикенда, а надпреварата бе открита от Румен Петков, председател на организационния комитет, в компанията на председателя на БФ мотоциклетизъм Богдан Николов и Емил Велинов, председател на КК “Кюстендил”.

Първото място в клас OPEN премина повече от оспорвано през всички обиколки. Първия манш спечели Александър Георгиев (МСК Плевен, КТМ), но във втория четирима състезатели караха буквално един зад друг през 18-те обиколки, но в крайна сметка Янко Ташев (МСК „Ридо” Самоков, КТМ) успя да го спечели, удържайки натиска на Александър Георгиев, Светлин Иванов (Зедмото, ТМ) и Влад Неага (Румъния, ТМ). В крайното подреждане на първото място се качи Георгиев с 47 точки, пред Ташев 45 т. и Светлин Иванов с 42 точки.

Шампионът по мотокрос Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, КТМ) се включи в надпреварата в клас S3 и отново показа майсторство и класа, за да постигне две победи в маншовете. На второто място се нареди Емирхан Еркан (40 точки Турция, КТМ), а на третото – Глория Дяксова (40 точки, Марица рейсинг тим, КТМ).

При най-малките SM 65 победител в крайното подреждане с пълен актив от 50 точки стана турският пилот Баран Кочаман (КТМ). Той бе над всички свои конкуренти, а призовата тройка допълниха Живко Иванов с 44 точки от Панчо рейсинг тим, КТМ и Патрик Паскота с 40 точки, от Румъния, с КТМ.

В SM 85 Виктор Нейчев триумфира и в двата манша с 50 точки, от Еър макс рейсинг, КТМ. Втори с общ сбор 42 точки стана Радостин Михайлов от Несебър мото, КТМ), а третото място спечели Фуркан Айкут с 38 т. от Турция с КТМ.

Клас Скутери откриха сезона с победа на Лауренцио Чурешку (Румъния, Aprilia), който имаше и късмет в края, защото в предпоследната обиколка повреда в машината не позволи на водача Алекс Иванов (МСК Плевен, Piaggio) да продължи и Чурешку ликува с голямата купа. Втори и трети финишираха Иво Михайлов (МСК Плевен, Piaggio) и Стилиян Тодоров (МСК Плевен, Aprilia).

Следващият кръг от календара на СуперМото и Републиканския шампионат на скутери ще бъде на 2 и 3 юни на писта “Долна Митрополия”, Плевен.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular