Thursday, May 2, 2024
HomeСпортРекорден брой каратеки от 28 клуба мериха сили на осмата купа Мемориал...

Рекорден брой каратеки от 28 клуба мериха сили на осмата купа Мемориал „Светослав Иванов” в Кюстендил

  • Домакините от “Шурикен” отново триумфираха като победители

 

Рекорден брой каратеки – 390, взеха участие в осмата купа Мемориал „Светослав Иванов” в Кюстендил. Представители на 28 клуба от България, Македония, Сърбия и Египет уважиха традиционната надпревара и си оспорваха отличията на татамитата в зала “Осогово”, която едва събира участници и публика.

Турнирът бе открит от председателя на Общинския съвет Михаела Крумова. Гости на откриването бяха зам.-кметът на община Кюстендил Светослав Василев и членът на Управителния съвет на Българската национална федерация по карате Божидар Начев.

Всички присъстващи почетоха с едноминутно мълчание паметта на Светослав Иванов, бивш национален състезател от клуб “Шурикен”.

След близо 10 часа битки купата на краен победител по медали вдигнаха каратеките на “Шурикен”. Те спечелиха за 8-и пореден път турнира, завоювайки 16 златни, 15 сребърни и 17 бронзови медала. На второ място в комплексното класиране по медали е КК “Никон” (София), а на трето – “Монтана 2017”.

Отлично се представиха каратеките и на другия кюстендилски клуб – “Дарис”. Школата с президент Борислав Иванов участва с 27 състезатели и спечели 3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала.

Турнирът се организира от КК „Шурикен”, семейството на Светослав Иванов, което бе в залата, федерацията и с подкрепата на община Кюстендил.

”Благодарим на всички клубове, деца, съдии, че за поредна година ни уважават с участието си и правят турнира за Светли все по- голям и силен. Благодарим и на всички състезатели от КК “Шурикен” за страхотното представяне”, каза старши треньорът на “Шурикен” Емил Димитров.

Следващото голямо предизвикателство и за двата кюстендилски клуба – “Шурикен” и “Дарис”, е предстоящото участие на най- силния български турнир “Никон оупън”, който е на 16 и 17 март в София.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular