Monday, May 6, 2024
HomeРегионБанскоРекорден брой пациенти с коронавирус в болниците в Благоевградска област

Рекорден брой пациенти с коронавирус в болниците в Благоевградска област

Спешно се разкриват поредни допълнителни отделения и легла

Рекорден брой на пациенти с коронавирус – близо 400, са настанени в болниците в Благоевградска област. Всички легла са запълнени, хора чакат да бъдат приети.

В две лечебни заведения спешно разкриват още отделения. Възможностите за разкриване на Covid легла в болниците са изчерпани, а хора с влошено състояние чакат да бъдат приети.

Това наложи да се вземе спешно решение за оборудване на още 10 легла в областната болница в Благоевград, където вече се лекуват 120 пациенти с коронавирус и 10 в общинската болница в Гоце Делчев. Там като Covid отделения се обособяват неврология и хирургия.
В реанимацията има само едно свободно легло.

Д-р Ангел Тонгов заяви:„Имаме девет свободни легла след откриването на допълнителните. Гледаме да настаняваме средно тежките и тежките случаи. Другите, които минат през двете Covid зони, които могат да се лекуват амбулаторно, ги изпращаме вкъщи. И те не са малко. Медиците са на предела на силите си, призна д-р Тонгов, според когото това е най-големият пик от началото на пандемията у нас:„Затруднени са колегите, разбира се, много са натоварени във всичките отделения. Сега мисля, че е пикът на тази вълна и очакваме до десетина дни да намаляват, ако хората спазват дистанция и всички други мерки, които вече година и половина ги повтаряме“./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular