Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградРесторантьори и превозвачи блокират кръстовища в Благоевград във вторник

Ресторантьори и превозвачи блокират кръстовища в Благоевград във вторник

Представители на транспортния и ресторантьорския бизнес излизат на национален протест във вторник, предаде БТА. Събитието е планирано да се проведе между 10 и 12 часа, като освен шествия се очаква да има и блокиране на движението в редица областни градове.

Планират се блокади на ключови кръстовища в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Видин, Благоевград и Добрич.

От транспортния бранш настояват за компенсации заради резкия скок на цените на горивата. Във връзка с това превозвачите поискаха и актуализация на мярката “60 на 40”, която според тях вече не е ефективна.

От Българската асоциация на заведенията съобщиха, че ще подкрепят протеста, тъй като секторът е свързан с транспорта и също изпитва затруднения при настоящите механизми за справяне с пандемията.

В началото на месеца представители на ресторантьорския и други браншове протестираха срещу въведените противоепидемични мерки и символично се обявиха срещу поскъпването на цените на тока за бизнеса.

Ресторантьорите призовават за стачки от 2020 насам, но до момента така и не се стигна до масови действия.

RELATED ARTICLES

Most Popular