Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионБлагоевградРешено! В Благоевград ще продължи да работи нощно гише за лекарства

Решено! В Благоевград ще продължи да работи нощно гише за лекарства

Общинските съветници в Благоевград подкрепиха предложението на кмета Методи Байкушев – договорът с фирмата изпълнител за работещо нощно гише на аптека в Благоевград да бъде подновен.
По този начин ще се гарантира достъпа до медикаменти на жители в нужда през цялото денонощие и ще се осигури спокойствие сред населението.
Съгласно договора с фирма “КЮ ЕНД БИ ФАРМА“ ООД, чието подновяване предлага кметът, нощното гише е с работно време от 22.00 ч. до 06.00 часа, с адрес бул. “Васил Левски“ №38 или ул. “Иван Михайлов“ №58.
В рамките на извънредно заседаниев четвъртък, местните парламентаристи приеха и “Програмата за приоритетите на Общински съвет Благоевград за периода 2023 – 2027 година“, за която председателят Радослав Тасков каза, че съставеният документ отговаря на законовите изисквания, предаде Focus.
Той обясни, че в съставянето на програмата са участвали общински съветници от всички групи към местния парламент. “В програмата заложихме приоритети, които са важни за развитието на Благоевград“, допълни Радослав Тасков.
Със свое решение, Общинските съветници подкрепиха и предложение за направата на дарение в полза на Първо РУ-Благоевград под формата на лек автомобил, необходим за нуждите на полицейските и младши полицейските инспектори по териториално обслужване при Първо РУ – Благоевград. Дадено бе и съгласие за членство на Председателя на Общински съвет Благоевград в Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/.

RELATED ARTICLES

Most Popular