Sunday, May 12, 2024
HomeСпорт„Рилецо“ победи „Марек“ на „Бончук” с 1:0 с майсторски гол на Коко...

„Рилецо“ победи „Марек“ на „Бончук” с 1:0 с майсторски гол на Коко Аджов

„Марек“ (Дупница) загуби първото си домакинство за сезона в Югозападната трета лига, след като отстъпи с 0:1 на „Рилски спортист“. Домакините изнесоха добър мач за стандартите на третия ешелон и не заслужаваха да загубят, но самоковци се възползваха от шанса си и измъкнаха 3-те точки. В интерес на истината и „Рилецо“ се понрави с играта, която демонстрира пред над 400 зрители на „Бончук“.

„Марек“ създаде първото си голово положение още в 5-ата минута, когато след меле топката стигна до Даниел Димитров в наказателното поле, но шутът му бе спасен с невероятен рефлекс от вратаря Стилиян Бонев. Оттам нататък играта бе равностойна, като и самоковци погледнаха към вратата на противника.

В началото на втората част настъпиха нови по-силни минути за „Марек“, като в 52-рата минута Росен Йорданов стреля с глава след корнер, но встрани от целта. В 64-тата минута пък Димитър Владимиров се отскубна от защитата на гостите, но изпрати топката високо над гредата.

В 75-ата минута влезлият в игра нападател Костадин Аджов изпрати майсторски топката в десния долен ъгъл на Гоцев – 0:1. До края домакините опитаха натиск, но защитата и вратарят Бонев не допуснаха промяна на резултата.

„Марек“: Гоцев, Гроздин, Арсов, Пидев, И. Влахов (77-С. Димитров), Георгиев, Владимиров, Николов (60-Б. Влахов), Йорданов (72-Атанасов), Близнаков, Д. Димитров

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular