Monday, May 6, 2024
HomeСпорт„Пирин“ (Разлог) победи „Вихрен“ с 3:1 в Сандански и запази лидерската си...

„Пирин“ (Разлог) победи „Вихрен“ с 3:1 в Сандански и запази лидерската си позиция

Четата на Христо Джоджов превзе на три пъти вратата на „Вихрен“ и продължава да е временен водач в групата. Първия гол в срещата отбелязаха футболистите на домакините при меле пред вратата на гостуващия тим. Димитър Петков се оказа най-съобразителен и изпрати топката още в първата минута във вратата на Абди Абдиков за 1:0. В 10-ата минута след два поредни удара на Атанас Чепилов и Янис Боузиян Димитър Петков не успя накрая да огорчи за втори път Абдиков. Три минути по-късно Мариян Ловков от „Пирин“ изведе перфектно Родриго Борзияк и той от 17-18 метра изпрати топката в долния ляв ъгъл на Стефано Кунчев за 1:1. В 15-ата минута при поредна бърза контраатака на гостите отляво Родриго Борзияк центрира в наказателното поле на „Вихрен“ и там отлично играещият Красимир Шапкаров с глава изпрати топката в мрежата за 1:2. Наставникът на домакините Атанас Ласков извади от игра Божидар Станчев и пусна в игра младия Мартин Митов. В 39-ата минута стана скандал на терена, като главен виновник бе главният съдия Иво Ценов заради поредното си неадекватно отсъждане. Арбитърът нарочи за виновник Димитър Петков и го декорира в жълто. В 43-тата минута гл. съдия създаде ново напрежение на стадиона, след като футболистите и феновете на „Вихрен“ скочиха за дузпа за спъване на Атанас Чепилов, но арбитърът не видя такова и даде сигнал за продължаване на играта.

През втората част на срещата футболистите на „Пирин“ (Разлог) заиграха повече на контраатаки и тактиката на Христо Джоджов даде своя резултат. В 74-тата минута влезлият в игра Иван Кирев надбяга защитата на домакините и от движение насочи кълбото в долния ляв ъгъл на Стефано Кунчев за 1:3. Опитите на футболистите на домакините в лицето на влезлия Янислав Тусонджиев, Атанас Димитров, Боби Хазуров и Атанас Чепилов за промяна на резултата не се оказаха успешни заради неточна стрелба в завършващата част на удара.

В интерес на истината отборът на „Пирин“ (Разлог) показа много добър, бърз и съвременен футбол, което ненапразно до момента им носи пълен успех в трите изиграни срещи и с 9 точки са напълно заслужен водач в таблицата.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular