Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоков "Рилецо" с първа загуба в Плевен от 1736 дни насам, Шелтън с...

 “Рилецо” с първа загуба в Плевен от 1736 дни насам, Шелтън с нов дабъл-дабъл в НБЛ

Людмил Хаджисотиров: Играхме егоистично, “Спартак” заслужено ни победи09-15-01-ot-vdahnovenata-igra-na

Американският терминатор Ди Джей Шелтън не можа да спаси “Рилски спортист” от загуба при гостуването на “Спартак” в Плевен и след 40-минутна битка самоковци паднаха със 77:93. Това бе първо поражение за “скиорите” край Панорамата от 1736 дни насам, което бе прието много тежко от привържениците на отбора.

Седмата загуба в 13 мача изхвърли “Рилецо” от тройката, а в оставащите три мача от редовния сезон възпитаниците на Людмил Хаджисотиров имат сблъсъци с хита “Берое”, “Академик” (Пд) и шампиона “Лукойл Академик”.

Шелтън стигна до дабъл-дабъл и във втория си мач с бялата фланелка (26 точки и 10 борби), като продължи 100-процентовата си успеваемост от фаул линията. Янкито бе точен и в 6-те си опита и вече има 13/13, ако се сметнат точните му удари и в срещата с “Ямбол” в предишния кръг. Подобрение в играта си показа и плеймейкърът Келвин Паркър, който се отличи с 16 т., 4 овладени топки и 3 асистенции, но и това се оказа недостатъчно за успех в северния град.

Гостите включиха само 6 резерви, като две от тях – Адриян Секулов и Любомир Киров, изобщо не помирисаха терен. Новопривлеченият център Тони Уудс пък престоя на паркета едва 5 минути и остана със скромните за класата си 2 пункта.

“Рилски спортист” спечели борбата под коша (37:32), но домакините компенсираха с отлични стрелба от далечно разстояние, реализирайки внушителните 16 залпа (срещу едва 5 на съперника).

“Разликата дойде основно от силната стрелба на съперника от тройката. Опитахме се да лимитираме играчите на “Спартак”, но очевидно не се справихме. Отделно от това на моменти играхме и егоистично. Поздравявам отбора от Плевен, който игра с много сърце и дух. Заслужено ни победиха”, откровен бе след дуела в зала “Балканстрой” наставникът на гостуващия състав Людмил Хаджисотиров-Удо.

 

На снимката: От вдъхновената игра на самоковци (в бели екипи) нямаше и помен в двубоя срещу “Спартак”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular