Saturday, May 4, 2024
HomeРегионРилаРилският манастир остана без туристи

Рилският манастир остана без туристи

Новият вирус спря туристопотока към Рилски манастир. Най –големият манастир в страната, където буквално допреди 10-ина дни имаше десетки посетители, включително и групи от азиатски държави, опустя.

„В момента тук нищо не работи, всичко е затворено, освен църквата. Пълно затишие, няма посещения. Няма никакви туристи. На ден пристигат едва по една-две коли и това са хора от други места”, каза новият кметски наместник на Рилския манастир Иван Йорданов. Йорданов е бивш кметски наместник на рилското село Пастра и е на поста от 2 март. Назначен е след напускането на бившия наместник на кметство Рилски манастир.

Хора от Рилското корито напомнят, че все още не е решен проблемът със срутването на скали на пътя към обителта. По информация от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) предстои укрепване на проблемните участъци от третокласния път Кочериново – Рила – Рилски манастир- Кирилова поляна, за което от републиканския бюджет са отпуснати 5,4 млн. лв. Избран е изпълнител на строително-монтажните дейности. Предстои избор на строителен надзор, за което тече процедура, като обявената обществена поръчка е на стойност 157 500 лв. без ДДС.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular