Monday, May 6, 2024
HomeБаскетболРилски спортист мина през Варна за своята 23-а победа в НБЛ

Рилски спортист мина през Варна за своята 23-а победа в НБЛ

Рилски се справи със съпротивата на Черно море Тича и го победи като гост с 93- 71, като по този начин продължи с победите и добрите си игри в НБЛ. Баскетболистите  изиграха в морската ни столица Варна един добър двубой, в който не оставиха и грам съмнения, че са по- стойностния отбор, макар че в състава ни днес отсъстваше центърът Трей Портър. На неговото място застана Барет Бенсън , който се справи повече от добре и бе сред основните заплахи за коша на противника.
Очаквано срещата започна с превес на Рилски спортист, като баскетболистите  поведоха в резултата още от първите минути на двубоя. Равенство в резултата имаше само след 3 минути игра в първата четвърт, когато домакините отбелязаха в две поредни атаки. Преди и след този момент отборът ни бе водещият, като в края на първата част резултатът бе 23- 27 в полза на Рилски.
Във втората самоковци успяха да достигнат до двуцифрена преднина, която обаче не успяхме да запазим до края на четвъртината, защото домакините от Варна успяха да стопят пасива си най- вече чрез далечни стрелби в края на периода, който приключи при 41- 50 за Рилски.
С началото на третия период отборът от Чамкория продължи да бъде по- дейният от двата състава, което съответно се отрази веднага и на резултата. В тези минути Ей Джей Хес бе под пара и Рилски успя да достигне в един момент до преднина от почти 20 точки, като края на третата част дойде при 55- 71, който бе фиксиран след тройка със сирената от страна на домакините.
В последната четвърт ситуацията на терена в зала „Христо Борисов“ не се промени по никакъв начин, като домакините се опитваха да стопят изоставането си предимно чрез стрелби от далечно разстояние. Тази тяхна тактика обаче не преработи, докато играчите на Людмил Хаджисотиров провеждаха нападенията си по най- добрия начин и не след дълго отборът стигна до преднина от 20 точки, а по- късно и до крайното 93- 71.
Най- резултатен в този мач за Рилски спортист бе Ей Джей Хес, който завърши двубоя с актив от 18 точки. Барет Бенсън остана на крачка от дабъл- дабъл записвайки 13 точки и 9 борби, а Алекс Симеонов приключи с 12. С по 9 отбелязани точки пък останаха капитанът Златин Георгиев и Николай Георгиев.
За домакините от Варна Михаил Молдов завърши с 12.

RELATED ARTICLES

Most Popular