Thursday, May 2, 2024
HomeРегионРилски спортист разби Левски Лукойл за третата си Купа на България

Рилски спортист разби Левски Лукойл за третата си Купа на България

Рилски спортист (Самоков) разби Левски Лукойл с и за трети път в историята си ликува с баскетболната Купа на България. Резултатът във финалния двубой, изигран в Панагюрище, бе 87:69.

Отборът на треньора Людмил Хаджисотиров затвърди впечатленията, че е най-добре играещият тим в страната в момента, след като в полуфиналите пък разгроми Балкан (Ботевград) с 90:48. Победителите са и лидери в първенството с 16 победи от 18 мача, а в Купата на ФИБА Европа са сред последните 16.

Така Рилецо стига до трофея за трети път след триумфите през 2016 и 2018 година, докато “сините” губят финал за първи път от два сезона насам, след като в предишните две издания на турнира именно те печелеха.

Още в първата част символичните домакините ограничиха съперника си до едва 10 точки, за да поведат с 12 разлика, а втората четвърт бе по-равностойна и почивката дойде при 43:32 в полза на Рилски.

След почивката нещата не се развиха блестящо за Левски, тъй като треньорския щаб и капитанът Чавдар Костов получиха технически нарушения рано през третата част, а след това Павлин Иванов (12) и Брендън Браун (10) реализираха почти всички от общо 27 точки за Рилецо в този период, за да стигне разликата скочи до 22 точки – 70:48. Най-голямата преднина на новите носители на трофея достигна 28 точки, а крайното ѝ измерение бе намалено до 18 за 87:69.

Чилийският национал Нико Карвачо бе най-добър за самоковския тим с фантастичните 21 точки и 23 борби и бе избран за “Най-полезен играч”. За сравнение целият отбор на Левски Лукойл завърши с общо 29 овладени отскочили топки. Павлин Иванов добави 19 точки, а Брендън Браун – 12.

Данило Тасич със 17 и Венцислав Петков с 15 бяха двамата най-резултатни играчи за столичани./Corner

Снимки: LAP.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular