Saturday, May 11, 2024
HomeРегионРилски спортист се подсили с 208-сантиметров американец

Рилски спортист се подсили с 208-сантиметров американец

208-сантиметровият американски център Димаджио Уигинс ще има тежката задача да подсили подкошието на тима ни за предстоящия сезон, съобщиха от Рилски спортист (Самоков). Новината е повече от добра за феновете на баскетбола в града под Чамкория.
Уигинс е роден на 10 август 1997 година в американския град Толедо, щата Охайо, и е възпитаник на Bowling Green Falcons, който пък се състезава в първа дивизия на NCAA.
След завършването си при „соколите“ Уигинс поема по професионалния път, като опитва късмета си в G- Лигата с отбора на Greensboro Swarm, след което се мести в Европа.
На Стария континент американецът защитава първо цветовете на чешкия BK Olomoucko, след което преминава в редиците на естонския Avis Utilitas Rapla.
И в двата си европейски отбора Уигинс се превръща във водеща фигура. При престоя си в Чехия центърът изиграва само 7 мача, в които записва средни показатели от 19,6 точки, 11, 3 борби и 1,7 асистенции.
Следва трансфер в Естония и 23 срещи за американеца в латвийско-естонската баскетболна лига. В тях Уигинс успява да покаже класа и се превръща в един от водещите реализатори на своя тим, като приключва сезона със статистика от 15,9 точки, 10,6 борби и 2,1 завършващи подавания средно на мач.

Вижте и видео с изявите на Уигинс:
https://www.youtube.com/watch?v=3R4yfmm169g&t=55s

RELATED ARTICLES

Most Popular