Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт"Рилски спортист" среща стари муцуни при визитата си на "Спартак" край Панорамата...

“Рилски спортист” среща стари муцуни при визитата си на “Спартак” край Панорамата  

 

Тони Уудс възстановен, Ди Джей Шелтън отново ще къса мрежичката на съперника

08-15-05-vasil1-centarat-tony-woods-e-nadejdata

Центърът Тони Уудс е надеждата на самоковци за повече борби под двата коша

 

Срещу “свои” хора ще се изправи “Рилски спортист” в днешното гостуване на “Спартак” (Пл) от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига. На паркета в зала “Балканстрой” самоковци ще срещнат старите си познати Мартин Маринов и Александър Груев. Двамата са бивши играчи на “Рилецо”, а вторият в продължение на няколко години дори бе капитан на тима и остава един от големите любимци на публиката в рилския град. Именно Груев бе сред героите, донесли паметната шампионска титла за “скиорите” в Балканската лига през сезон 2008/2009 г. Маринов пък не веднъж спасяваше отбора с марковите си изпълнения – залповете от далечно разстояние.

Единственият с проблеми в лагера на гостите – Тони Уудс, вече е възстановен от травмата си в глезена и наставникът Людмил Хаджисотиров твърдо ще може да разчита на него. Уудс направи своя официален дебют с бялата фланелка в двубоя срещу “Ямбол” преди дни, когато влезе като резерва и записа 11 точки и 4 борби на сметката си.

Иначе фокусът отново ще е върху направилият фантастичен мач срещу ямболии американец Ди Джей Шелтън. Нашареният с куп татуировки здравеняк се кани отново да къса мрежичката на противника за радост на съотборниците си и треньорския щаб. Шелтън обаче ще трябва повече да се потруди в защита, тъй като срещу “жълто-черните” не успяваше много добре да се противопоставя на противниковите играчи.

“Рилски спортист” на всяка цена ще преследва успеха край Панорамата, тъй като вторият в подреждането “Берое” има 3 точки повече от Йордан Бозов и компания. До края на редовния сезон на подопечните на Удо им остават още 4 срещи – със “Спартак” (г), “Берое” (д), “Лукойл Академик” (г) и “Академик” (Пд) (д).

RELATED ARTICLES

Most Popular