Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендилРИО-Кюстендил за приема за новата учебна година: Учениците с хронични заболявания, увреждания...

РИО-Кюстендил за приема за новата учебна година: Учениците с хронични заболявания, увреждания и специални потребности подават документи електронно до 21 май

„Във връзка с епидемиологичната ситуация и въведеното извънредно положение в страната, както и съобразно заповедите на министъра на здравеопазването, всички административни услуги, в това число и подаването на заявления и съпътстващи документи, следва да се извършват по електронен път на e-mail: io_mon_kst@аbv.bg”. Това съобщават от Регионалното управление на образованието (РУО) в Кюстендил относно приема на ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование, от домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа, от центрове за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства за учебната 2020/2021 година. От инспектората отбелязват, че до края на извънредното положение напълно се прекратяват струпването на повече от двама възрастни на едно място, което включва и явяването пред различни по вид комисии, провеждането на срещи, интервюта, събеседвания и други.

„Подаването на заявлението за класиране и насочване в профилирани паралелки и в паралелки за придобиване на професионално образование от родители на ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование, от настойници или лица, които полагат грижи за ученици от домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа, от центрове за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства ще се извършва до 21.05.2020 г. включително (без почивни и празнични дни) и ще се осъществява по електронен път на e-mail: io_mon_kst@аbv.bg.
Останалите документи, описани в чл. 96, ал. 2 от Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование, се изпращат на хартиен носител до Комисия за приемане на ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование, от домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа, от центрове за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства за учебната 2020/2021 година в РУО – Кюстендил с препоръчано писмо или по куриер на адрес: 2500 Кюстендил, ул. “Демокрация” № 55, ет. 6”, се казва още в информацията, публикувана на сайта на ведомството.

 

Юлияна СТЕФАНОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular