Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаРодители от Дупница със сигнал до „Вяра”: Учениците в Тютюневото продължават да мръзнат,...

Родители от Дупница със сигнал до „Вяра”: Учениците в Тютюневото продължават да мръзнат, калориферите почти не работят, парното е слабо и от прозорците духа

Проверка показа, че температурата в стаите позволява провеждането на часове, коментираха от общината

20-01-05„В Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии (по-известна като Тютюневото, бел. авт.) в Дупница е много студено и децата мръзнат. В стаите има калорифери, които почти не работят. Парното е слабо и от прозорците духа студен въздух в гърба на нашите деца.

Стаите се заключват и децата мръзнат в коридорите!! Вземете някакви мерки, умоляваме ви.” Това написа в писмо до „Вяра” Стеси Иванова, която изпрати и снимки от училището, на които се вижда, че учениците стоят с палта в класните стаи. Това е поредният сигнал, получен до вестника, в който потърпевши се оплакват от условията в учебното заведение. „В класните стаи в бившия Тютюнев техникум продължава да е много студено. Детето ми постоянно боледува, давам десетки левове за лекарства”, оплака се майка на ученичка в училището.

За коментар от общината потърсихме говорителя на кметството Христо Апостолов. „Миналата седмица е правена проверка в училището от началника на отдел “Образование” Тодор Петков и Диана Самарджиева – гл. специалист “Образование” в община Дупница. Установено е, че температурите в класните стаи позволяват нормалното провеждане на учебни занятия. В някои от училищните стаи има допълнително поставени отоплителни уреди. Проверката е установила, че парното работи на пълни обороти. От ръководството на училището всяка сутрин правят замервания на температурата в стаите и изпращат информацията в РЗИ. Температурите в стаите са в допустимите 18 и повече градуси”, е отговорът от общинската управа.

Припомняме, че след оплаквания от родители за проблема алармирахме още в края на ноември. Както писахме, от общината обещават газификация на учебното заведение, която предстои. Известно е още, че бившият Тютюнев техникум е сред малкото училища в община Дупница, което не беше газифицирано и санирано. Причината за това е, че по време на газифицирането и санирането, извършено от общината с европейско финансиране в други учебни заведения, училището остана без тези подобрения, защото беше държавно.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular