Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилРокада! Василий Маринковски оглави горското стопанство в Брезник

Рокада! Василий Маринковски оглави горското стопанство в Брезник

Заместник-директорът на Югозападното държавно предприятие инженер Василий Маринковски поема ръководството на “Държавно горско стопанство-Брезник”. Новият директор на горското в Брезник е носител на най-високото отличие в лесовъдния сектор, предаде Zapadno.

В продължение на 22 години е бил дългогодишен директор на Регионална дирекция по горите-Кюстендил. Завършил е Лесотехническия университет в София със специалността „Горско стопанство”. Работил е като еколог в Община Кюстендил и началник участък в местното горско стопанство. През 2008 година е награден с най-високото отличие в горския сектор „Лесовъд на годината”, което е признание за професионалните му качества и компетенции. През 2015 година е удостоен с почетен медал от МВР за съществен принос при овладяването на пожар в национален парк „Рила”, който е възникнал през месец юли същата година.

Новият директор на горското стопанство в Брезник е на мнение, че всеки човек трябва да засади поне едно дърво.

До назначаването на инженер Василий Маринковски заръководител на “Държавно горско стопанство-Брезник” се стигна след като полицията и ДАНС извършиха проверки в териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие.

В продължение на 12 години инженер Петър Савев бе директор на “Държавно горско стопанство-Брезник”. Той не пожела да коментира ситуацията. Единственото, което отбеляза по темата е, че се радва за избрания нов директор, който е добър лесовъд. “Не се разделям трудно с длъжността. Животът продължава. Не мога да коментирам”, лаконичен беше инж. Савев.

Припомняме, че на 11 април за директор на Югозападното държавно предприятие бе назначен инженер Благой Милев. Той има дългогодишен стаж в системата на горите. Кариерата му започва в Национален парк „Пирин“, след което за кратко работи и в Регионалната дирекция по горите-София. В последните 16 години инженер Благой Милев работеше в държавните горски стопанства в Места и Добринище.

RELATED ARTICLES

Most Popular