Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница„Ротаракт клуб” раздаде 334 кг храни на нуждаещи се в община Дупница

„Ротаракт клуб” раздаде 334 кг храни на нуждаещи се в община Дупница

Дарени са 75 литра белина на черквите и общинските болници в града

Общо 334 кг храна и над 300 броя санитарни материали са събрани от кампанията “Купи и дари” на „Ротаракт клуб” Дупница, която се проведе за втори път тази година в периода 13-23 април. Дарени са над 60 кг продукти на черква, която готви всекидневно за 150 човека, а на 110 души иницаторите на кампанията лично доставиха торбички с храни.

Общият брой на хората, до които кампанията достигна е 260 човека от гр. Дупница и от 9 села – Самораново, Червен брег, Джерман, Бистрица, Делян, Тополница, Блатино, Пиперево и Яхиново.

Също така са дарени 75 литра белина на черквите и болниците в града, които да ползват за дезинфекция.

„Колички разположихме в 4 супермаркета, както и 2 големи магазина за препарати и санитарни материали. Този път нямахме наши представители, които да разказват на хората за кампанията. Бяхме впечатлени от желанието на хората, работещи в тези магазини, да ни помогнат, като те самите разясняваха на клиентите, даряваха и подреждаха продуктите.

Благодарим на всички граждани на Община Дупница, които се включиха в кампанията с дарения и ни помогнаха да извършим това добро дело! Макар и изправени пред трудностни, с общи усилия успяхме заедно да помогнем и зарадваме тези хора!”, казаха инициаторите.

RELATED ARTICLES

Most Popular