Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаРумяна Николова от Дупница: Косач съсипа градинката ми, грижех се за нея...

Румяна Николова от Дупница: Косач съсипа градинката ми, грижех се за нея с майката на бизнесмена Крум Бицов – Венета

Създадох я с доброволен труд, бях донесла дървета от Гърция, каза продавачката на семена

Продавачката на семена за цветя и зеленчуци Румяна Николова от Дупница остана без градинка, след като насадените от нея цветя и дръвчета осъмнаха окосени. Николова се оплака пред „Вяра”, че вече няма и помен от градинката й в близост до магазина на Крум Бицов „Стил”.

Бившата гастарбайтерка Румяна Николова сподели, че от няколко години с доброволен труд се грижи за красива цветна градинка. От гурбет в Гърция тя донесе няколко красиви декоративни дървета, които посади в цветната алея срещу Минчовия площад.

Окосеният невен

 Румяна се грижи за цветята заедно с Венета Бицова, майката на бизнесмена Крум Бицов. Румяна сподели: „Идвайки на работното си място да продавам семена, ми се скъса сърцето, като видях, че цветята на окосени. Бах предупредила служителите косачи да внимават. Моите съграждани се радват на цветята и много ги харесват и не можех да си представя, че човек, пратен да коси, не може да разпознава цветята и дръвчета.

Дупница се нуждае от повече цветя и цветни градинки, защото те  превръщат родния ни град в по-добро място за живеене”, каза Румяна Николова.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Това не е градинка а тротоар и парапет.. утре може и по средата на пътя да засади вековни дървета гиганти и някой да и ги пази

Comments are closed.

Most Popular