Saturday, May 4, 2024
HomeСкоростиРуският конкурент на Tesla

Руският конкурент на Tesla

Руският производител на оръжия „Калашников“ иска да започне производството на електромобил. Първият екземпляр на електрическата „супермашина“ вече беше представен пред широката общественост.

Визуално CV-1 е стар познайник – той носи дизайнерския език на ИЖ-2125. Може би дори използва оригинална каросерия на модела от 70-те години. За това можем единствено да гадаем – от „Калашников“ пазят тайна. Техническите специалисти са оборудвали CV-1 с нови светлини и „редуцирана“ радиаторна решетка. Светлосинята каросерия е толкова ниска, че големите бели джанти сякаш изчезват в калниците. Това определено е шикозна ретро визия, но не и нещо, което сме свикнали да виждаме от повечето автомобилни марки в наши дни.

Естествено Tesla ще се окаже висока топка като конкурент – за да я достигне, „Калашников“ ще има много хляб да изяде. За съжаление няма информация относно техническите данни на CV-1. Говори се за пробег 350 км с едно зареждане. Все още не е ясно дали руският оръжеен гигант ще започне серийното производство на електромобила.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autobild

RELATED ARTICLES

Most Popular