Thursday, May 2, 2024
HomeСпортСамоковските баскетболисти надвиха „Спартак”, Трей Портър отново блесна

Самоковските баскетболисти надвиха „Спартак”, Трей Портър отново блесна

Своя четвърти пореден успех в НБЛ записа „Рилски спортист”. В дербито на кръга самоковските баскетболисти победиха „Спартак” (Плевен) с 93:70.
Срещата не предложи кой знае какво зрелище, като още от първите минути на двубоя се видя, че гостите ще заложат предимно, както и през последните няколко години, на стрелбата си от далечна дистанция. Тази им тактика се увенча с успех и първите 10 минути завършиха при равен резултат – 26:26.
Във втората част играчите на Людмил Хаджисотиров заиграха по-добре и това позволи на тима ни да поведе с 6 точки – 39:33. Гостите обаче реагираха мигновено и след няколко успешни техни атаки резултатът бе изравнен. От тук до края на четвъртината никой от двата тима не успя да вземе предимство до последните секунди преди почивката, когато капитанът Златин Георгиев отбеляза със сирената и Рилски се оттегли на почивка с актив от 2 точки – 46:44.
Крехката преднина в актива на „Рилски спортист” се запази през цялата първа половина на третия период, който до този момент бе доста слабо резултатен. Ситуацията на терена в „Арена Самоков” започна да се променя от средата на четвъртината, когато баскетболистите на Рилски вдигнаха леко оборотите и преднината им за първи път стигна 8 точки. Последва прекъсване за отбора на „Спартак”, след което нещата на терена не се промениха особено и четвъртината завърши при 64:56.
Със старта на последния период обаче баскетболистите от Самоков натиснаха тези на „Спартак” и не след дълго разликата в резултата стана двуцифрена, а 4 минути преди края мина 20 точки. Това доведе до объркване в играта на гостите, които до финалната сирена така и не успяха да си върнат верния ритъм и срещата приключи с победа за Рилски.
За успеха на тима от Самоков пореден страхотен мач изигра Трей Портър, който записа поредния си дабъл-дабъл от 25 точки и 10 борби. Павлин Иванов навъртя 18, а Алекс Симеонов и Златин Георгиев приключиха съответно с 14 и 12 точки.
За гостите от Плевен Симеон Илиев отбеляза 23, а Димитър Маринчешки завърши с 15.

RELATED ARTICLES

Most Popular