Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСамоковСамоковци да се включат в пролетното почистване на града

Самоковци да се включат в пролетното почистване на града

Община Самоков приканва гражданите да се включат с пролетното почистване, като почистят дворовете си, терените около домовете си и околоблоковите пространства, казаха от общинския пресцентър. Оттам уточниха, че са определени маршрутите, по които всеки ден се разпределят групи от програмите, ангажирани с чистотата и се извършва почистване от пясъка и отпадъци по улиците. Събрания отпадък се извозва от Регионалния център за управление на отпадъците.
Гражданите, когато съберат голямо количество отпадък, който трябва да бъде извозен, могат да подават заявка на тел. 0886 72 72 96, както и на имейла на Община Самоков.

И още:
*Всички, които извършат пролетно почистване е желателно да събират отпадъците си в чували и да ги поставят до контейнерите или на удобно за извозване място.
*Организаторите апелират да не се изхвърлят отпадъци, събрани от покъщнина в контейнерите. За строителните отпадъци от дребни ремонти отново да се подават сигнали на телефона на отдел „Екология”.
*По отношение на кастренето на клони, трябва да се знае, че не може да се извършва безконтролно и ако това се налага, да се уведомява Общината. Общината започна кастренето на сухи и опасни клони, като генерирания зелен отпадък се смила от дробилка и се оползотворява.
Пролетно почистване на селата, ще бъде организирано от кметовете.

RELATED ARTICLES

Most Popular