Thursday, May 2, 2024
HomeКриминалниСамоковци яхнаха нерегистрирани мотопеди, 17-годишен подкара голф без табели

Самоковци яхнаха нерегистрирани мотопеди, 17-годишен подкара голф без табели

53-годишен криволичи с “Пиаджо” с 3.19 промила алкохол

 

Зачестяват случаите на шофиране на нерегистрирани превозни средства в Самоковско, съобщават от МВР – София-област.

Около 13,10 часа в село Доспей автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Грейт Уол Ховър“, без регистрационни табели, управляван от неправоспособен 17-годишен водач. От извършените справки се установило, че автомобилът не е регистриран по установения ред. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.

Между 14,50 и 15,15 часа на бул. „България“ в полезрението на полицейските екипи попаднали трима водачи на нерегистрирани мотоциклети. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа в ареста на районното управление. Срещу тях са започнати бързи производства, а нередовните моторни превозни средства са иззети по надлежния ред.

Още двама нарушители са задържани от служителите на реда. Към 20,15 часа на ул. „Любомир Чакалов“ при проверката на товарен автомобил „Пежо Боксер“ униформените установили, че 36-годишният самоковец зад волана управлява, без да притежава СУМПС, като през предходната годна вече е наказван с влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение. Минути след полунощ на ул. „Булаир“ пътните полицаи проверили мотоциклет „Пиаджо“. Когато тествали водача с дрегер, в пробата на 53-годишния самоковец били отчетени 3.19 промила алкохол. Двамата нарушители са задържани и срещу тях са образувани бързи производства за извършените от тях престъпления.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular