Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградСандански изпраща доброволци в бедстващите села, дарява вода и храна

Сандански изпраща доброволци в бедстващите села, дарява вода и храна

Майка на три деца от Благоевград събира желаещи да помогнат на пострадалите в Карловско

 

Община Сандански изпрати доброволци, които да помагат при справянето с последствията от водната стихия в бедстващи села в община Карлово, съобщават от Община Сандански на официалната си фейсбук страница.

Общината изпраща екипи след разговори между кметовете на Сандански и Карлово. Доброволците от южния град са оборудвани с екипировка и всичко необходимо за оказване на първа помощ на жителите в Карловско. Община Сандански ще предостави и вода и хранителни продукти от първа необходимост, посочват от там.

Екипите доброволци ще са на разположение на Община Карлово, с готовност да помагат на жителите на пострадалите населени места, се посочва още в съобщението.

Същевременно, учителка по английски език от Благоевград събира доброволци, които да заминат да помагат на пострадалите от наводненията в селата в община Карлово.

Вергиния Данаилова е майка на три деца и тръгва в четвъртък утринта с личния си автомобил и с една от дъщерите си. В автомобила ѝ има място за още доброволци. Необходимо е да носят гумени ботуши, лопати и кофи, пише БНТ.

За пострадалите в наводнените населени места трябват още вода, консерви, както и фураж за домашните животни и храна домашни любимци.

Младата жена ще отиде отново тази събота. Всеки, който желае, може да се свърже с Вергиния Данаилова в социалните мрежи.

RELATED ARTICLES

Most Popular