Saturday, May 4, 2024
HomeКриминалниСандански под блокада: Търсят обирджиите на 30 000 лв. от хипермаркет

Сандански под блокада: Търсят обирджиите на 30 000 лв. от хипермаркет

Продължават активните издирвателни и следствени действия

Засилено полицейско присъствие има в Сандански след грабеж на 30 000 лв от голям хипермаркет, извършен в сряда вечерта. Първоначално се предполагаше, че престъпниците са били въоръжени. При нападението няма пострадали хора. Извършителите не са били в контакт с клиентите на веригата.

Рано сутринта в района на магазина все още имаше полицейско присъствие. Блокади са разположени на няколко места в града и Кресненското дефиле.

Извършителите на грабежа от хипермаркета в Сандански са преодоляли няколко здраво направени прегради, съобщи на брифинг тази сутрин заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Димитър Кръстев.
Минути преди 21 часа в сряда на телефон 112 е подаден сигнал от управителя на търговския обект. Крадците са взломили няколко врати, проникнали са в помещение, в което се е помещавал сейф с неуточнена към момента сума пари и са се оттеглили в неизвестна посока, съобщиха от полицията.

Снимки: БГНЕС

Престъплението не е извършено в салона, който се посещава от клиенти, а в едно от офис помещенията, посочи комисар Кръстев. Към момента няма данни извършителите да са използвали огнестрелно или хладно оръжие. При извършеното престъпление няма пострадали граждани, не е оказано насилие и върху работещите в магазина, но е имало психическо въздействие върху един от служителите, с цел вербално да го респектират и да успеят да вземат сумата пари, съобщи заместник-директорът на полицията в Благоевград.
След подаване на сигнала е мобилизиран целият ресурс на Областната дирекция на МВР в Благоевград, оказано е незабавно съдействие и от Главна дирекция “Национална полиция”, посочи комисар Кръстев.

По първоначални данни извършителите са трима, но се изяснява дали и други лица са съпричастни към престъплението. Откраднатата сума също все още не е ясна. От полицията уточниха, че търговската верига трябва да направи инвертаризация, за да посочи размера на кражбата.
Образувано е досъдебно производство по член 198 от НК за грабеж, което е под надзора на районната прокуратура в Сандански и Окръжна прокуратура – Благоевград.

Припомняме, че на 18 декември четирима души обраха инкасо в Перник.Грабежът бе извършен професионално, като нито една от камерите в района не е запечатала престъплението, а от извършителите също все още няма никаква следа.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular