Monday, May 6, 2024
HomeРегионСандански първи по брой жалби в Пиринско през изборния ден, оплакванията са...

Сандански първи по брой жалби в Пиринско през изборния ден, оплакванията са цели 13

  • Единствено в Струмяни е имало жалба за купуване на гласове

 

Най-много жалби и сигнали в област Благоевград през изборния ден са подадени към Общинска избирателна комисия-Сандански – 13, това показва справка на Радио Фокус“ – Пирин в регистрите на всичките 14 общински избирателни комисии. Следват общините Кресна и Струмяни с по 9 жалби и сигнали. На четвърто място се нарежда община Благоевград с 5, следвана от община Белица с 3 жалби и общините Разлог и Гоце Делчев – с по 2.

В община Банско през деня е подадена само 1 жалба. Тя е от кандидат за кмет, който е сигнализирал, че във всички изборни секции в община Банско членове на комисии от партии, подкрепящи друг кандидат, изпълняват своите служебни задължения с поставени на видимо място върху дрехите и личните им вещи обозначителни знаци. Жалбата е оставена без придвижване поради своевременно предприети действия по проблема.

По-голяма част от жалбите през изборния ден са свързани с неправомерна агитация и наличие на агитационни материали в близост до секционни избирателни комисии. В област Благоевград е регистрирана само една жалба за купуване на гласове. Тя е за община Струмяни.

RELATED ARTICLES

Most Popular