Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСапарева баняСапаревобанци: Измамници предлагат дърва в района, лъжат с количеството и цената

Сапаревобанци: Измамници предлагат дърва в района, лъжат с количеството и цената

Измамници обикалят в района на Сапарева баня и се опитват да продадат дърва на по-висока цена, алармираха от курорта. Местните хора коментират, че това е поредна акция за лесна печалба. За капаните на „предприемчивите търговци” бе алармирано и в социалните мрежи.

„На вниманието на всички!!! Отново на територията на община Сапарева баня се появиха измамниците с камиончетата. Предлагат нацепени дърва, но лъжат хората в количеството и цената. Разиграват сцени пред старите хора, като уж звънят на техни близки, за да им платят. Камиончетата са бял DAF и синьо Iveco”, информира във фейсбук Станислав Пехливански. Той е публикувал и снимка на камиончето, с което се карат дървата.

Припомняме, че „Вяра” не за първи път пише за проблема. Преди два месеца измaмници пpибpaxa 120 лeвa oт възрастна и сляпа жена от бoбoшeвcĸoтo ceлo Byĸoвo. За да приберат парите, „търговците” бяха излъгали 91-гoдишнaта Бoнĸa Cпacoвa, че синът й им е пopъчaл дъpвa зa oгpeв, ĸoитo тя тpябвa дa плaти, зa дa ги дoĸapaт. Тогава синът на потърпевшата Xpиcтo Cпacoв paзĸри и схемата на измамниците. Те получили доверието на жертвата, като споменали името на сина, за което се информирали предварително. За да реализират плана си, изчакали удобен момент – отсъствие от дома на сина на старицата. Освен загубата на парите, излъганата баба беше изключително стресирана, „в пълeн шoĸ”, по думите на Хр. Спасов, който също бе стресиран.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular