Friday, May 3, 2024
HomeСпорт„Светкавица” сви „ураганите” на три, Петър Илиев отбеляза първия гол

„Светкавица” сви „ураганите” на три, Петър Илиев отбеляза първия гол

Отборът на „Ураган” (Михнево) трудно се противопостави на единия от най-силните отбори в областната група „Струма-2” – „Светкавица” (Митиново) без основни титуляри в състава си. В мача не играха вратарят Димитър Новков и полевите играчи Петър Йочев и Димитър Масларов. Влезлите в игра Валентин Коцев, Васил Стоев и Димитър Йочев се стараха много на терена, но им липсваше игрови опит. Отборът на гостите играеше нападателен и приятен за окото футбол, което задоволи присъстващите на стадиона в Михнево. Първия гол в срещата отбеляза Петър Илиев, който в 14-ата минута при меле пред вратата на домакините се възползва от недобре избита топка от тяхната защита и я насочи в мрежата на Димитър Йочев за 0:1. В 26-ата минута бившият футболист на „Беласица”, сега с фланелката на „Светкавица” (Митиново) Живко Иванов след центриране от фаул, изпълнен от Мартин Тупаров, с глава се извиси над всички в наказателното поле на „Ураган” и покачи на 0:2. В 36-ата минута Кирил Станоев от 15-16 метра със силен шут опъна мрежата зад вратаря на „Ураган” за 0:3. До края на полувремето пропуски направиха Велик Опренов, изскочил сам срещу вратаря на домакините, и Кирил Станоев – и двамата от отбора на гостуващия от Митиново тим.
След почивката футболистите на „Светкавица” продължиха да играят далеч по-добре на терена от домакините, но до нови попадения не се стигна. Нови пропуски за отбора на гостите направиха Кирил Станоев на два пъти и Велик Опренов.

„Много коректен, приятен за гледане, мъжки мач. В интерес на истината по-добрият отбор на терена бе този на „Светкавица” и съвсем заслужено спечелиха трите точки. За мен те са най-добрият отбор в групата и играят най-модерен футбол”, сподели играещият треньор на „Ураган” Александър Тилев.
С тази победа отборът на „Светкавица” е плътно в челото с отбора на „Подгорец” (Коларово) с по 30 точки. Тимът на „Ураган” (Михнево) заема девето място с 8 точки.

RELATED ARTICLES

Most Popular