Thursday, May 2, 2024
HomeОбществоСВЕТЪТ НА МИЛИ: Финансова независимост

СВЕТЪТ НА МИЛИ: Финансова независимост

Казвам се Милица Гацева, добре дошли в “Светът на Мили”! Тук ще откриете теми, които силно вълнуват вас, включително и мен. Ще се информирате и забавлявате. Ще си говорим за финансова независимост, личностно развитие, красота и здраве, позитивна енергия и каузи. Вдъхновяващи видеа по тези теми може да откриете и в ютюб канала на вестник „Вяра”.
Преди да продължим с първата тема, нека да ви се представя с няколко изречения:
На 23 години съм. По образование съм икономист, но в реалния живот аз съм артистична и духовна дама. Развивам се в дигиталното предприемачество, защото според мен 60% от бизнесите вече се развиват онлайн и 40% в реалния свят. Също така аз съм инвеститор в дигиталното злато на 21-ви век, а именно Биткойн, и още криптовалутни компании.
Дори и в сегашното трудно положение в България, може да реализирате мечтите си, вместо да се борите за тях в чужбина.
И като заговорихме за мечти, а в повечето случаи те са свързани с пари, още днес стартираме с 1-вата ни тема – финансова независимост. И така! Какво е за вас свободата? Какви са вашите мечти? Работите ли това, което силно сте си мечтали като деца? Вярвате ли в себе си? Вярвате ли, че всичко се постига, стига само да си го пожелаете? Ще се радвам да прочета вашите отговори на тези въпроси, като ми пишете на instagram: millygatseva или на mail: milly38@mail.com. Наистина! Направете го! Всички успешни и богати хора на света също са задавали тези въпроси на себе си. И многократно са отговаряли, защото по този начин стимулират предприемачите в тях да се събудят!

Каква е формулата за успеха? Много е лесна! Тя е: мечта + цел + план + действие = успех.

Точно така! Действие, действие, действие, докато целите се осъществят. И да! Пътят към мечтите, по който поемаме всички, не е лесен. Ще имаме падания, страхове. Онази “паразитна”, съюзна дума “ако” ще ви изскача често в подсъзнанието. Понякога ще ви се плаче, ще се ядосвате, но знайте едно – на прав път сте! И поздравления! Вие сте излезли от зоната си на комфорт. И от тихото отчаяние, което досега ви е мъчило, от това, че не се развивате. Имам още по-хубава новина за вас – не сте сами! Зная какво е да нямаш подкрепата на родители, приятели и да се чувствате сами. Затова аз съм тук. Пиша и говоря тези неща за вас! Аз съм до вас! Ще ви помогна да реализирате вашите мечти. Ще се борим заедно, стига вие, драги читатели, да имате непоколебима ВЯРА. Позитивната нагласа и спокойствието са “еднопосочните билети” към успеха.

И тъй като за мен успешен човек означава финансово подсигурен, здрав, със семейство и твърда вяра в Бог, ще говорим по всички тези теми. Защото те ще ни подготвят да изживеем един велик живот.

За днес съм ви подготвила 10 „симптома”, по които се разпознава, че във вас живеят неразкрити все още предприемачи. И ако се припознавате в тях – честито! Току-що вие сте „диагностицирани” за бизнес хора. А вече волята ви кара да осъществите диагнозата.

Кои са тези 10 признака на предприемачите? Ето ги и тях:

1/ Често четете книги за финансова литература;

  • Обзалагам се, че мога да отгатна една, от които четете – на Робърт Кийосаки “Богат татко, беден татко”. Ако дори и не сте чували за този автор, незабавно и препоръчително е да си вземете тази книга!

2/ Не сте отличник в училище;

  • Но… ще бъдете в живота! Повечето успешни милионери не са били добри в училищните занимания. В живота обаче определено се справят добре. За пример мога да ви дам Бил Гейтс, Сергей Корольов, Доналд Тръмп, Ричард Брансън и много други, които разбиват мисълта, че за да бъдеш успешен, трябва да си отличник в училище. Разбира се, не ви казвам да спрете да учите. Даже много държа на образователната система. Но не се обезкуражавайте, ако имате ниски оценки. Всичко е наред и поправимо!

3/ Мечтаете си за луксозна кола и жилище;

  • Определено с една обикновена работна заплата не бихте могли да си подсигурите този стандарт на живот. Освен ако не се подлъжете с кредити, но лично аз не ви препоръчвам да влизате във “въртележката” на кредитните институции.

4/ Не ви свърта на едно място и мислите, че всяка постигната цел не е достатъчна;

  • За пример ще дам световноизвестната дизайнерка Коко Шанел. Тя стартира своя бизнес с шапки, продължавайки с дрехи, аксесоари и парфюми. Тя създаде империя, която й донасяше 160 милиона долара годишно.

И тя беше нормален човек като вас. Щом тя го можеше, и вие го можете! Предприемачите като Шанел не се задоволяват с едно голямо постижение. Те постоянно търсят следващото предизвикателство.

5/ Приличате малко на мазохист;

  • Като бъдещи предприемачи трябва да обичате да рискувате и болката да не ви плаши при евентуална загуба. Около 70% от бизнесите фалират още първите 5 години. Трябва да си истински смел и мазохист като мен, за да се изправиш срещу тази статистика.

6/ Различни сте от тълпата;

  • Често не ви се излиза на дискотеки с приятели. Вие предпочитате да останете вкъщи, за да бъдете концентрирани върху вашите цели и пестите пари, за да можете на по-късен етап да ги инвестирате в бизнес и да ги удвоите.

 

7/ Мислят ви за луди;

  • Тъй като предприемачите мислят на различна честота, техните амбиции често се струват налудничави на приятелите и роднините им – особено преди мечтите им да се превърнат в реалност. Отнасят страшно много критики.

 

8/ Можете да се фокусирате в бъдещето;

  • Предприемачите през цялото време държат под око тяхното бъдеще и цели. Те нямат време да мислят за миналото. Те са наясно с техните грешки в миналото, взели са поуки и никога повече не повтарят същите лоши опити.

9/ Съпричастни и общителни сте;

  • Успешните предприемачи са общителни и любезни. Те искат да помагат, да бъдат полезни, за да бъдат в хармония с всички клиенти, служители и бизнес партньори.

10/ Провалът не ви плаши!

  • Вие сте силно амбициозни, силно мотивирани, борбени личности сте и няма сила на света, която да ви спре. И няма провал, който да ви изплаши. Каквото и да става, вие сте там – на бойното поле! И се борите, докато не извоювате победата!

И това, драги читатели, бяха 10-те сигурни черти на предприемача. Надявам се да ви бях полезна с тази първа моя статия и влог. Благодаря, че отделихте време и наистина държа да прочета вашите отговори на поставените от мен въпроси към вас.

До скоро и бъдете благословени!
Ваша Мили.

RELATED ARTICLES

Most Popular