Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендил(СНИМКИ) Свирепа буря удари Кюстендил: Паднали дървета затвориха пътя за Ябълково

(СНИМКИ) Свирепа буря удари Кюстендил: Паднали дървета затвориха пътя за Ябълково

Свирепа буря удари района на Кюстендил. Гръмотевици, обилен дъжд, силни пориви на вятъра и едра градушка се изсипаха над града в сряда следобед.

На няколко места има паднали дървета. Град с големина на орех унищожи градини по дворовете, казаха местни хора. Екипи на Пожарната и на Общината са изпратени на засегнатите места и района.

От полицията казаха за БНР, че има паднали дървета на три-четири места. Съборен е смърч, който е затворил целия път на изхода за София при с. Ябълково. Топола е паднала на бул. “Г.С.Раковски”. Екипи на Пожарната и Общината отстраняваха с техника и паднало дърво на “Дупнишко шосе”, каза експертът при управление при кризи към Общината Ивайло Чалъков.

В Ябълково е спрял и токът, разказа местен жител. Екипите ще разчистват засегнати от дъжда и паднали клони улиците през цялата вечер, ще се реагира и на сигнали за наводнени мазета и помещения в ниските части на града.

Снимки Biser Hristov, Кюстендил

Силен дъжд с градушка се изсипа и в село Копиловци, Кюстендилско, където улиците буквално за минути се превърнаха в реки.

Припомняме, че на 1 юли половинчасова буря събори клони на дървета и затрудни движението в Кюстендил. Нямаше пострадали хора. Смачкан от паднали клони в града бе автомобил, който е бил паркиран и в него не е имало хора. Заради неблагоприятните климатични условия беше отменен и спектакълът “Картините на Майстора оживяват на Хисарлъка”.

И в четвъртък в западните райони ще има условия за краткотрайни валежи, локални гръмотевични бури и градушки, предупреждават от Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ). В петък и събота също ще вали и ще гърми вече и в Източна България.

RELATED ARTICLES

Most Popular