Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаСвободно пуснати коне пашуваха на площадка в дупнишкия жк „Бистрица”

Свободно пуснати коне пашуваха на площадка в дупнишкия жк „Бистрица”

Сигнал за свободно разхождащи се коне в дупнишкия квартал жк „Бистрица” получихме на редакционната поща. Два коня са пашували в оформените зелени площи в района на 50-и блок. Майка с дете ги е изгонила от детската площадка, казаха очевидци. В община Дупница обаче сигнал по този случай не е получаван, казаха от пресцентъра. Оттам уточниха, че сигнали за безнадзорно пуснати животни се приемат на телефони 0879 523 474 и 0701 5 92 59. Ако има официално подаден сигнал, ловецът на безстопанствени животни веднага се отзовава.

В жк „Бистрица” скитащите на воля животни са обичайна гледка, но за да може компетентните органи да се справят с проблема, трябва да се подават сигнали до дежурния телефон.

Когато ловецът залови въпросното животно, то се води в специално изградения приют.

За да си ги вземат от животинския обект, собствениците трябва първо да покажат, че са платили 45 лева на животно – 20 лв. за хващане и 25 лв. за престой на всеки започнати 24 часа. От общинския пресцентър отбелязаха, че някои стопани имат хванати по 2-3, че и 4 коня например. Плаща се за всяко.

Глобените собственици са десетки, предимно от Дупница и село Бистрица.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Това с измислените глоби са пълни глупости.Конете трябва да се конфискуват и освен това да има и глоби.Но не 45 лева,а 450.Само си помислете,ако някой кон случайно беше наранил дете или дори само да го беше уплашил.

Comments are closed.

Most Popular