Thursday, May 2, 2024
HomeАктуално от днесСимитли почете Илинден с шествие и ритуал

Симитли почете Илинден с шествие и ритуал

С шествие и ритуал по поднасяне на цветя и венци почетоха героите от Илиденско-Преображенското въстание пред паметника „Илинден“, разположен на едноименната улица в град Симитли.

По традиция шествието тръгна от сградата на общинска администрация, като в него се включиха кметът Апостол Апостолов, председателят на Общинския съвет Вилимир Александров, зам.-кметът Евгения Георгиева, служители на общинска администрация, кметове на кметства, общински съветници, представители на културни и образователни институции, сред които директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Таня Янкова и граждани.

Пред паметника „Илинден“ общинският съветник Георги Михайлов, който живее на едноименната улица изказа благодарност към присъстващите, събрали се да почетат героите, дали живота си в славната Илинденско-Преображенска епопея. Той припомни, че паметникът е изграден през 2005 година по инициатива на живущите на улица „Илинден“.

Кметът Апостолов и ОбС-председателят Александров поднесоха венец пред паметника, цветя бяха положени и от родолюбиви граждани.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular