Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградСимитли празнува с концерт и шествие

Симитли празнува с концерт и шествие

С празнично шествие бе отбелязан 24 май в Симитли. Много ученици, учители, граждани и гости се включиха в дефилето, което тръгна от двора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и продължи до стадион „Септември“, където се състоя тържествен концерт.

Сред развълнуваните ученици и горди учители бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съветВилимир Александров, зам.-кметовете Евгения Георгиева и Юлиан Мишев, и секретарят на общинска администрацияГергана Стоименова.

Празничният концерт на стадиона започна с посрещане на училищното знаме и химна на Република България.

Красиви, усмихнати и празнично пременени, възпитаниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, което тази година чества 110-годишен юбилей, представиха рецитации, песни и танци.В тържествения концерт взеха участие и школи от местното читалище, възпитаници на ансамбъл „Веселие“, с ръководители Калинка и Любомир Марянски.

Под ръководството на г-н Александър Георгиев, учител по музика в местното училище, гласовитите деца Христо Ковачки и Стефан Ташев изпяха„Песен за България“, последва рецитация на стихотворението “Реч на нашите деди” от четвъртокласничката Теодора Топова. Участие в тържествената програма взеха и красивите грации от спортния клуб по гимнастика в Симитли.

Празничната програма завърши с красива   физкултурно-музикална композиция на учениците от прогимназиален етап и възпитаници на г-жа Гергана Янчова, г-жа Величка Воденичарска и г-н Кристиян Крушов.

По случай празника, грамоти от Министерство на образованието и науката получиха старши учителите Вяра Иванова Боянска и Таня Петрова Пирнарева за дългогодишната и цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular