Tuesday, April 30, 2024
HomeРегионБлагоевградСклероза парализира 31-годишната Гергана Дафинова от Благоевград, не може да се грижи...

Склероза парализира 31-годишната Гергана Дафинова от Благоевград, не може да се грижи за децата си, само един курс на лечение й струва 10 000 долара

 

 

Майка на две деца от Благовеград е покосена от тежка болест и има нужда от сълиране на средства. Гергана Дафинова от Благоевград страда от коварната – амиотрофична латерална склероза. От същата болест преди дни си отиде футболната легенда Аян Садъков. Заболяването парализира мускулите, което води до тяхната атрофия, а мозъкът изгубва напълно способността си да ги контролира. Гергана е едва на 31 години, а вече не може да се грижи за най-милото си – двете си малки момченца Дани и Ивелин.

Младата жена е прикована за легло, а надежда ѝ дава лечение в Турция. За съжаление обаче то е доста скъпо, а за семейството става все по-трудно да се справя финансово с него. Един курс на лечение е 10 000 долара. За подобрение на състоянието ѝ са нужни доста курсове, като до момента са преминали само два. Гергана и близките ѝ очакат и експериментално лечение в САЩ, което обаче се бави. Времето за Гери е изключително ценно, а откриването на ДМС номер, чрез който да се набират средства от СМС-и, е доста бавна процедура, пише topsport.bg. Всички, които имат желание и възможност да помогнат на майката на две деца – Гери, могат да го направят на следната сметка:

Сметка в Първа инвестиционна банка

IBAN: BG13FINV91501015413061 (валута BGN)

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Гергана Иванова Янева

 

RELATED ARTICLES

Most Popular