Sunday, May 12, 2024
HomeРегионДупницаСКТМ „Марек 76“ продължава с добрите резултати! Кирил Кирилов грабна бронзов медал

СКТМ „Марек 76“ продължава с добрите резултати! Кирил Кирилов грабна бронзов медал

СКТМ „Марек 76“ отново се представи чудесно в престижна надпревара.
Дупнишкият клуб нареди сред призьорите при най-малките на Държавното първенство по тенис на маса за деца до 10 години. Състезанието се проведе в Момчилград този уикенд.
При над 60 участници от цялата страна при момичетата и момчетата първенството протече безупречно и с перфектна организация. В груповата фаза Кирил Кирилов успя да спечели всички срещи и това му осигури добра позиция в основната схема.

За влизане в осмицата преодоля Г. Бузов от Гоце Делчев 3:0 гейма, след което се наложи също с резултат 3:0 срещу К. Савов (Плевен). По този начин си осигури и бронзовия медал. На полуфинала Кирилов срещна миналогодишния шампион на България М. Шмид („Комфорт” Варна), като отстъпи с резултат 3:1 гейма. Единственият представител на Дупница не допусна загуба на нито един гейм до полуфинала, което само по себе си говори за таланта на младия състезател. Това е и поредният медал за клуба от държавните първенства тази година.
„Прекрасно представяне на Кико. Миналата година му бе  първо участие на Държавно първенство и се класира 16-и. Тази година имаше за цел да влезе в първите осем, но… хвърли голямата „бомба“ на турнира. Горд съм с отличните постижения на клуба тази година във всички възрастови групи, включително и ветераните, но най-вече с прекрасните деца и техните родители. Благодаря на всички за огромната подкрепа“, каза пред „Вяра“ президентът на СКТМ „Марек 76“ Иван Иванов.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular