Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаСК „Патриот“ с 8 медала от международен турнир по кикбокс в Козлодуй

СК „Патриот“ с 8 медала от международен турнир по кикбокс в Козлодуй

Дупничани се наредиха трети в отборното класиране

Президентът и главен треньор на дупнишкия клуб Кирил Чакъров (вляво) заедно с наставника Краси Сулев

\Дупнишкият СК „Патриот“ за пореден път доказа, че е един от най-добрите в страната. Клубът се представи отлично на международния турнир по кикбокс в град Козлодуй, в който участие взеха държави с традиции в кикбокса като България, Украйна, Молдова, Великобритания, Босна и Херцеговина, Шотландия и Сърбия.
Всички двубои бяха в стил лоукик, а на двата ринга се появиха общо 247 участници във всички възрастови групи – от деца до мъже и жени.
СК „Патриот“ замина с 12 участници, които спечелиха общо 8 медала – 4 златни и 4 бронзови. Със завоюваните отличия клубът се изкачи на третото място на почетната стълбичка в отборното класиране, като само един медал не достигна за второто място. Шампион при момичетата младша възраст до 60 кг стана Алисия Сусанина, която отново показа много силни игри. Ивайло Янакиев също се окичи със златото след успех в три много тежки мача. Той беше качен в по-горна възрастова граница (юноши младша възраст) при категория 63 кг, но се наложи над по-големите с една година съперници и загатна, че скоро ще бъде част от националния отбор на България.
Ивайло Добринов се качи на най-високата стълбичка при кадетите до 52 кг след перфектно изиграни мачове. На него много му помогна това, че слушаше внимателно указанията на треньорите си, което го изведе до успеха.

СК „Патриот“ се нареди на трето място в отборното класиране

Мони Василев също стана шампион в категория до 79 кг при юношите 13-14 години. Той спечели първата си битка с нокаут, като вторият му мач също беше безапелационна победа. При момчето своето влияние също оказа отличната комуникация между треньор и състезател.
Сашко Николов (юноши младша възраст до 57 кг) и Асен Цеков (юноши старша възраст до 81 кг) трябваше да се задоволят с бронзови медали, но от дупнишкия клуб са категорични, че и двамата са били ощетени от съдиите.
Другите двама, които се върнаха от крайдунавския град с бронз, са Мартин Миладинов при юношите младша възраст до 45 кг и Радослав Василев при децата в категория до 37 кг.
„Можем да похвалим домакините от „Голдън бойс“ (Козлодуй) за перфектната организация. Двама от състезателите ни бяха ощетени от съдиите и затова трябваше да се примирят само с бронзовите медали. Самите противникови треньори признаха, че не са очаквали да дадат победата за тях. Ако отсъжданията на реферите бяха реални, щяхме да имаме още по-високо класиране. Съдиите бяха доста млади и неопитни и реферираха за първи път. Поради тази причина не им се сърдим за допуснатите грешки, но се надяваме, че за в бъдеще няма да има подобни ситуации.
Много сме доволни от нашите състезатели. В този турнир участваха няколко пълни дебютанти, които са на по 4-5 месеца тренировки. Много малко им трябваше, за да си вземат и решителните мачове, но показаха, че имат добро бъдеще. Започваме да наблягаме още повече с тренировките на тези потенциални шампиони“, коментира пред „Вяра“ президентът на СК „Патриот“ Кирил Чакъров.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular